Школа Соціального Служіння: як це було?

27 учасників з різних куточків України: Харківщини, Херсонщини, а також парафій Тернопільщини взяли участь у Школі соціального служіння, яку організував Тернопільський благодійний фонд «Карітас». Впродовж двох днів волонтери навчалися як правильно писати проєкти, як складати бюджет та як ефективно комунікувати.

Тетяна Синенко нещодавно повернулася з Херсону. Жінка відвідувала своїх рідних та друзів. Тетяна розповідає якої саме допомоги потребує Херсонщина:

“Люди дуже потребують допомоги. Розуміння того, що вони там не самі залишилися в цій своїй біді. Вони потребують одягу, особливо в тій місцевості, де було затоплено. Потребують також антисептичних засобів. Потребують також мішки, відра, для того, щоб збирати сміття. Дуже багато шкоди наробила ця біда.”

Тетяна приїхала у Тернопіль і організовує навколо себе небайдужих, щоб зібрати необхідну допомогу для Херсону. Жінка каже, що завдяки Школі соціального служіння вона може якісно надавати допомогу іншим.

Загалом в Школі соціального служіння взяло участь 27 людей з різних куточків України та парафій Тернопільщини. Впродовж двох днів – у благословенному місці – Зарваниці учасники навчалися:

•  як написати проєкт
  • як заповнити аплікаційну форму
  • як скласти бюджет проєкту
  • як ефективно комунікувати
  • як вдало співпрацювати зі ЗМІ

Ірина Антіпова, учасниця Школи соціального служіння, приїхала з села Кип’ячка:

“Я представляю парафіяльну спільноту церкви Різдва Пресвятої Богородиці села Кип’ячка. Дуже рада бути сьогодні тут, бо ми отримуємо цінні знання для написання нашого проєкту. Для того, щоб його написати, бо до цього часу не мали чіткого поняття як це все відбувається.”

Школу соціального служіння Тернопільський благодійний фонд «Карітас» проводить завдяки проєкту «Розвиток соціального служіння на парафіях Тернопільщини». Відбулося навчання в Марійському духовному центрі Зарваниця.

Отець Роман Загородний, директор Тернопільського благодійного фонду «Карітас»:

“Христос каже такі слова: «Просіть і дасться Вам, шукайте і знайдете, стукайте і Вам відчинять». Ці слова дуже актуальні для Школи соціального служіння. Саме сьогодні будемо вчитися як правильно просити, як шукати і в які двері стукати, щоб нам відчинили, щоб на наше прохання відгукнулися люди доброї волі, які хочуть підтримати благодійні ініціативи.”

Дякуємо Соціальне служіння УГКЦ Renovabis CNEWA Canada за можливість навчати парафільних волонтерів.