Ще два Безпечні простори Карітас Тернопіль відкрив у школах Тернопільщини

Безпечні простори відкрили у Тернопільській ЗОШ 13 імені Андрія Юркевича  та Петриківській гімназії завдяки проекту «Стійкість та розвиток».

Загалом діє 6 Безпечних просторів у трьох школах міста Тернополя та у трьох навчальних закладах у громадах.  Це своєрідні острівці безпеки для школярів, їх батьків та педагогів.

Ольга Похиляк: начальниця управління освіти та науки Тернопільської міськради каже: «Безмежно вдячна Карітасу, керівництву цього благодійного фонду за турботу про дітей. Дуже приємно, що вони дбають не лише про дорослих потребуючих, а й про школярів, педагогів та усіх тих, хто поруч».

Анастасія Гурська керівниця проєкту «Стійкість та розвиток» каже: «Впродовж року роботи проєкту «Стійкість та розвиток» опитування, яке ми проводили спільно з Києво-Могилянською академією свідчить про те, що в дітей змінилося ставлення до ситуації та відношення до себе. Вони більше себе полюбили і навчилися сприймати стресові ситуації спокійніше. Це є великий результат роботи наших соціальних працівників і психологів».

Руслан Вавричук директор Тернопільської ЗОШ 13 імені Андрія Юркевича  зазначив: «Сьогодні ми відкриваємо безпечний простір, але позаду – рік роботи. З Карітасом ми почали співпрацю з перших днів війни. Починаючи з вересня, ми почали роботу в рамках проєкту «Соціально-психологічної підтримки для школярів, їх батьків та педагогів». Педагоги, школярі зараз дуже втомлюються, відбувається вигорання. Тому досить важливо допомогти дітям та вчителям».

У Петриківській гімназії паралельно з відкриттям Безпечного простору організували табір для дітей «Еко-простір».

Директор Петриківської гімназії Василь Ковальчук зазначив: «Маємо за честь, що Тернопільський благодійний фонд «Карітас» обрав саме нашу школу для співпраці. Коли йде мова про покращення умов та розвиток дітей, я завжди тільки радію і намагаюся долучитися до таких проектів».

Участь в таборі «Еко простір» взяли не лише школярі Петриківської гімназії, а й діти з усієї громади, в тому числі з внутрішньо-переміщених сімей.

Дякуємо керівництву Тернопільської ЗОШ 13 імені Андрія Юркевича  та Петриківської гімназії за сприяння у розвитку проєкту.

Дякуємо Caritas Ukraine  за можливість розвивати дітей, облаштовувати комфортне середовище для учнів, їх батьків та педагогів.