Разом ми подбали про майже пів тисячі дітей!

Акція “Шкільний Портфелик 2023” завершилась!

Спільними зусиллями, обʼєднавши добрі та милосердні серця як тернополян, так і людей доброї волі з інших міст, навіть країн, як меценатів -благодійників підприємців, так і простих містян, як і волонтерів, так і пересічних громадян.

Цього року отримували канцелярське приладдя: діти-сироти, напівсироти, з малозабезпечених родин, діти загиблих гороїв, діти з внутрішньо-переміщених родин.

31 серпня кожна дитина отримала свій подарунок на щорічній акції “Шкільний Портфелик”.

Для залучення коштів та канцелярії для акції була проведена масштабна робота:

-ми залучились підтримкою та допомогою місцевого бізнесу та благодійників

– протягом двох тижнів, ми проводили акції в магазинах міста (Магазин Калина та КанцКлас)

– інформували про акцію на парафіях УГКЦ через парохів

– отримали допомогу від благодійників із закордону та Карітас Україна

– інформували тернополян через медійні ресурси (телеканали, радіо, вуличне радіо, тощо)

– працювали в соцемрежах, розповсюджуючи інформацію самостійно та через наших амбасадорів.

Щира подяка волонтерам, які допомагали в проведенні акції та інформували про неї, залучали кошти та підтримку в пересічних людей.

Акція Шкільний Портфелик в магазині КанцКлас
Акція "Шкільний Портфелик" магазин "Калина"

По завершенню акції, відбулось урочисте свято для діток у Тернопільській Обласній Філармонії, під час якого діти не лише отримали своє шкільне  приладдя, а й змогли подивитись цікаву музичну виставу, оримати благословення на новий навчальний рік від Архиєпископа кир Василія  (Сименюка) та відчути на собі турботу та доброту усіх, хто долучився до цього свята.

В акції взяли участь діти із різних проектів Благодійного Фонду “Карітас”.

Це – діти, якими опікується Карітас та які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують допомоги.

• Проект: «Діти та війна: соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю»
  • Діти із “Простору дружнього до дитини” з проекту #NIN
  • Проект «Діти» за підтримки Карітасу Словаччини
  • Діти- учасники соціального проєкту «Мій Тато Герой» – діти Героїв, поранених, тих хто в полоні.

Загалом, було роздано білизько пів тисячі наборів канцелярського приладдя та портфеликів.

Вартість вмісту одного портфелика цьогоріч становить від 700 до 1500 грн. Залежить від потреб та віку дитини.

Загалом, приблизно 30% канцелярії було зібрано через благодійні долучення до акції (магазини, парафії, Карітас)
    70% було придбано за кошти з пожертв

Окремо, благодійниками було надано 20 вкомплектованих портфеликів для потребуючих дітей- сиріт та напівсиріт.

Хочемо щиро подякувати меценатам, благодійникам та людям доброї волі, які зробили це свято можливим і доклались до того, що жодна дитина не залишилась без свого “подарунку”.

Підтримали акцію:

Приватні пожертви: Смолій Олександр, Дзюбін В.М. Ільницький В.П. Бица Р. О. Василь Липка; Петро Ярмаш; Богдан Грийцаровський, Son Chio Sammy, Олег Нитка, пан Олег, пан Ярослав, Микола Заляско, Дутчак Христина, пан Василь, отець Олег Харишин, Марія Ступник.

Ресторація Три Миколи; ПП «Скала», Підприємство “Лак-Жак”,  ТОВ «Л.А.К», ТЗОВ «НВП Інфотехмед», Асоціація жінок України «Дія», Українська Громада в Норвегії ( п. Наталя Луцик), п. Марія Гарбуз,ОфісЦент, КанцКлас, працівники гіпермаркету Епіцентр, «Максимус -Тернопіль. Склад іграшок», магазин Калина, ФОП «Борщівський В.С». Видавництво «Школярик», учні та вчителі ЗОШ #14, соціально-гуманітарний факультет ЗУНУ, ПРАТ «Тернопільгаз» та його керівник Олег Караванський, Тернопіль-Буд- керівник Василь Лило, «Мостобуд» – Юрій Левкович.

Парафії УГКЦ:

Парафія Покрови Пресвятої Богородиці; Парафія Матері Божої Неустанної Помочі; Парафія св. Василія Великого, парафія Різдва Івана Хрестителя, парафія Успіння Пресвятої Богородиці, парафія Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці.
о. Володимир Калинець та парафія Св. Володимира та Св. Архистратига Михаїла в Австралії.

Дякуємо нашим інформаційним партнерам-амбасадорам: TV-4, Телеканал ІНТБ, Тернопіль1 Суспільне Тернопіль, Вуличне Радіо, Tracklam, ФАЙНО ЖИТИ, Новини Тернополя на 20 хвилин, Газета «Місто», Radio ROKS, Файне місто.

Дякуємо підприємцям, друзям, партнерам, благодійникам, які дозволили також розмістити скриньки у своїх закладах: КанцКлас, Калина.

Дякуємо тернополянам, чиї імена нам невідомі, але хто приносив шкільне приладдя чи надсилав анонімні пожертви для акції.