Проект: «Покращення якості життя людей похилого віку шляхом надання послуг «Догляд вдома»

Керівник проекту: Наталія Масник

Для кого:

Проект для підтримки людей літнього віку, які залишились без піклування.

Станом на 2023 рік в проекті нараховується 60 бенефеціарів

Програма догляд вдома у Карітасі Тернопіль діє з 1999 року. Вона спрямована на покращення якості життя людей похилого віку шляхом надання професійних соціальних послуг догляду вдома. Мета проєкту – сприяння розвитку орієнтованої на майбутнє сталої системи домашньої опіки в Україні, яка має на меті надання професійних соціальних послуг догляду вдома.

Діяльність:

Соціальний працівник Карітасу навідується до бенефіціарів проекту та допомагає з побутовими труднощами, такими як купівля продуктів чи ліків, догляд за помешканням, прання, готування їжі, гігієнічні процедури, лікування, а що найголовніше, соціальний працівник стає другом, порадником та підтримкою в самотності. Часто для наших “стареньких” така підтримка соціального працівника є життєво необхідною, адже немає поряд нікого, хто б допоміг в скрутну хвилину та підтримав у немочі.

– Допомога у веденні домашнього господарства

– Допомога у самообслуговуванні

– Допомога в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами

– виклик лікаря, комунальних послуг, транспортних служб, відвідування хворих у закладах охорони здоров’я

– Навчання навичкам самообслуговування

– Допомога у забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчатися навичкам користуватися ними

– Психологічна підтримка (бесіди, спілкування, мотивація, консультації психолога)

– Надання інформації з питань соціального захисту населення

– Допомога в отриманні безоплатної правової допомоги

– Допомога в оформленні документів, внесенні платежів.

Домашня опіка для ВПО.

У зв’язку із наслідками повномасштабної війни проти України, започатковано новий напрямок проекту: Домашня опіка: медичні та соціальні послуги на дому для людей похилого віку, які постраждали від війни.

З 1 травня 2022  почав діяти проект в Карітасі Тернопіль.

Особи, які потребують догляду та є внутрішньо переміщеними, можуть звертатись в осередок та отримати цю опіку.

Якщо ви чи ваші рідні потребують такого догляду, звертайтесь за телефоном

068 949 29 49.

Як Ви можете долучитись?

Якщо Ви б хотіли підтримати напрямок опіки над старенькими – ви можете пожертвувати кошти для підтримки даного проекту або особисто придбати необхідне та принести в Карітас чи, навіть, самостійно передати куплене нашим бенефіціарам